Menu

Üveglaminálás

A laminál üveget más néven "ragasztott biztonsági üveg -ként" is ismerheti. 2, 3 akár 4 db üveg összeragasztásával, laminálásával egy speciális tulajdonságokkal felruházott biztonsági üvegszerkezetet jön létre.

Bármilyen üvegtípust tudunk laminálni

A biztonsági fokozatot fokozhatjuk ha a felhasznált üveg edzett üveg.

A kettő vagy 3 netán 4 üveg közé kerülhet átlátszó fólia, így szinte láthatatlan hogy biztonsági üveggel van dolgunk, de lehet matt fóliás, színes fóliás és az egyre népszerűbb printelt azaz nyomtatott fóliás. MSZ EN ISO 12543-3

Mi a laminálás, hogyan készül a laminált üveg? Az eljárás nem más, mint kívánt számú üveglapok közé speciális fólia behelyezése, ami egy kemencében hő és vákuum hatására aktiválódik. Az eljárás végén nagy teherbírással rendelkező, többrétegű felület jön létre. Laminálást megelőzi a méretre szabás és az ezt követő egyéb kért üvegmegmunkálások mint pl. a csiszolás, fúrás, edzés, marás,

Miért lamináljuk az üveget?

Biztonsági okokból. A laminálást követően válik az üvegszerkezet biztonsági üveggé, mivel az üveg törése esetén a törött üvegréteget a fólia megfogja, így az üveg szerkezet egybe tud maradni. laminált üvegekből is vannak speciális változatok de azokat inkább az ipari területeken alkalmazzák.

Hol használunk laminált üveget?

Lépcsőelemek - üveg lépcsőfokok, többrétegű járható üvegek, bevilágító ablakok, biztonsági üvegek, vitrinüvegek, kiállító vitrin üveg, korlátüveg, előetetők, járólapok, pénztárak, kirakatok, portálüvegek, ott ahol fontos hogy ne szakadjon át vagy ne lehessen átszakítani az üveget.

Gyári laminált üveg (síküvegből) MSZ EN ISO 12543-3

Vannak gyári laminált üvegek, ezek jellemzően átlátszó fóliával vagy matt fóliával érhető el. Elérhető vastagságok: 3+3, 4+4, 5+5, 6+6, 8+8, 10+10.

Egyedi készítésű laminált üveg:

Vállajuk az ön által kért üvegfajta laminálását az ön által kért méretben, egyedi színes - nyomtatott dekor fóliával a kért megmunkálással, rövid gyártási határidővel.

egyedi laminált üvegek, dekor fóliával    gyári átlátszó fóliás  üveg    dekor fóliás nyomtatott üveg

 

Ajánlatkérés edzett üveg készítésre

Ajánlatkérő adatok

Edzett üveg adatok

Ha kérdése van kérem hivjon!

Tervrajz feltöltése

Egyedi megmunkálás (fúrás, alakos vágás) esetén tervrajz szükséges.

Fájlok böngészése
A méret limit az egyes file-okra: 500 MB

    Az ajánlatkérés nem jár semmilyen kötelezettséggel.