Menu

Üvegcsiszolás

Az üveg csiszolás az üveg edzés egyik alapfeltétele. Az üvegcsiszolás az üveglapok széleit megmunkáló folyamat, mely történhet gépicsiszolással illetve manuálisan -kézigéppel is. (ezt másnéven zámolássna hivják.) Több féle "KP" (kontúr polír) csiszolást különböztetünk meg. Az első hogy polírozott (élcsiszoltt) netán matt széleket szeretnénk. Él - szélcsiszolás, ennek a lényege, hogy látszó üveg, tükör élek dekorációként is szolgáljanak.

Üvegcsiszolás, fazetázás:

Van lehetőség szögbe csiszolásra is más néven fazetázásra is.  Ilyenkor az üveg széleit 45 fokba csiszoljuk el a kért vastagságban. 5 mm-től 50 mm szélességben, 4-25 fokig, ez lehet egyenes illetve íves kialakításban. Az üveg mellett ezek a folyamatok a tükörnél azaz a tükör megmunlálásánál is végrehajthatók.

 

Üvegfúrás

Az üvegben történő fúráshoz speciális üvegfúróra van szükség. Az üveg fúrással kapcsolatosan vannak korlátozások a méretek, furat-elrendezések vonatkozásában (pl, furat távolságai egymástól, az üveg szélétől, ill az üveg sarkaitól). A furat átmérője nem lehet kisebb az üveg vastagságánál. Kérésére a megadott helyen lukat fúrunk a kért méretben. Konnektorok, rögzítések helyei, stb A fúrás készülhet hagyományos  és pontmegfogáshoz süllyesztett kivitelben is.

Mérettűrések a furat átmérőjében:

  • 3-20mm átmérőjű furat esetében a mérettűrés ±1mm
  • 20-80mm átmérőjű furat esetében a mérettűrés ±2mm

Kérjen ajánlatot egyedi méretre készített, megmunkált edzett üvegre. Edzett üveg készítés rövid határidővel.

Üveglaminálás

A laminál üveget más néven "ragasztott biztonsági üveg -ként" is ismerheti. 2, 3 akár 4 db üveg összeragasztásával, laminálásával egy speciális tulajdonságokkal felruházott biztonsági üvegszerkezetet jön létre. Bármilyen üvegtípust tudunk laminálni. A biztonsági fokozatot fokozhatjuk ha a felhasznált üveg edzett üveg. A kettő vagy 3 netán 4 üveg közé kerülhet átlátszó fólia, így szinte láthatatlan hogy biztonsági üveggel van dolgunk, de lehet matt fóliás, színes fóliás és az egyre népszerűbb printelt azaz nyomtatott fóliás.

Mi a laminálás, hogyan készül a laminált üveg? Az eljárás nem más, mint kívánt számú üveglapok közé speciális fólia behelyezése, ami egy kemencében hő és vákuum hatására aktiválódik. Az eljárás végén nagy teherbírással rendelkező, többrétegű felület jön létre. Laminálást megelőzi a méretre szabás és az ezt követő egyéb kért üvegmegmunkálások mint pl. a csiszolás, fúrás, edzés, marás,

Miért laminálujk az üveget?

Biztonsági okokból. A laminálást követően válik az üvegszerkezet biztonsági üveggé, mivel az üveg törése esetén a törött üvegréteget a fólia megfogja, így az üveg szerkezet egybe tud maradni. laminált üvegekböl is vannak specíális változatok de azokat inkább az ipari területeken alkamazzák.

Hol használunk laminált üveget?

Lépcsőelemek - üveg lépcsőfokok, többrétegű járható üvegek, bevilágító ablakok, biztonsági üvegek, vitrinüvegek, kiállító vitrin üveg, korlátüveg, előetetők, járólapok, pénztárak, kirakatok, portálüvegek, ott ahol fontos hogy ne szakadjon át vagy ne lehessen átszakítani az üveget.

Gyári lamináltüveg (síküvegböl)

Vannak gyári üvegek, ezek jellemzően átlátszó fóliával vagy matt fóliával érhető el. Elérhető vastagságok: 3+3, 4+4, 5+5, 6+6, 8+8, 10+10.

Egyedi készítésű laminált üveg:

Vállajuk az ön által kért üvegfajta laminálását az ön által kért méretben, a kért megmunkálással, rövid gyártási határidővel.

Ajánlatkérés edzett üveg készítésre

Ajánlatkérő adatok

Edzett üveg adatok

Ha kérdése van kérem hivjon!

Tervrajz feltöltése

Egyedi megmunkálás (fúrás, alakos vágás, egyedi megmunkálás) esetén tervrajz szükséges.

Fájlok böngészése
A méret limit az egyes file-okra: 500 MB

    Az ajánlatkérés nem jár semmilyen kötelezettséggel.